Vad behövs för att spela Javaspel? Till att börja med måste du ha Java för webbläsaren och om du inte har det kan du ladda ner Java till datorn. Javaspel kallas för ’applet’ och är ett litet datorprogram som körs på en webbplats. På internet finns det många Javaspel som är tillgängliga.

Resurser ger en länk till en webbplats där det erbjuds många gratisspel. Där kan du även spara din statistik och globala rankning. Det finns många roliga Javaspel som kan spelas online. Det innebär att du inte behöver ladda hem något program utan det går att spela direkt i din webbläsare.

Vilka spel som finns som Javaspel

Sudoku är ett logikspel där du ska placera ut siffror i ett rutmönster. Det gäller att placera in siffrorna 1 till 9 så att varje siffra finns exakt en gång. Memory är ett klurigt spel som går ut på att para ihop bilder på en så kort tid som möjligt.

Hänga Gubbe är ett enkelt gissningsspel som de flesta har spelat i skolan. Du ska försöka komma på ordet innan gubben blir hängd. Sänka Skepp är ett klassiskt och populärt spel som nu finns som Javaspel. Spelaren är kapten McCallisters som får order om att gå i strid mot kapten Kompüters flotta.

Fler kluriga och logiska Javaspel

Tornen i Hanoi kräver logiskt tänkande och viss skicklighet av spelaren. I det här spelet ska du flytta plattor från en plats till en annan men du kan endast flytta en i taget och dessutom måste det vara rätt storleken på plattorna. Fler roliga Javaspel som finns är Maxi Yatzy och Testa dina reflexer.

Det finns många andra Javaspel att spela online. Många av spelen är roliga klassiker som du kanske kommer ihåg från skolan. Javaspel kan spelas online och kräver endast att du har Java på din webbläsare. Det är enkelt och gratis att ladda ner Java. Sedan är det bara att söka online för olika Javaspel.

Javaspel